ABOUT US

Wat is Ammenta?

Ammenta is een Black Consciousness Studygroup die zich bezighoudt met de studie van Onszelf.

Know Thyself is ons motto.

Waarom Know Thyself?

Omdat alle problemen van mensen voortkomen uit één bron. Een gebrek aan “Zelf”kennis.

De studie naar onszelf is een proces van zelfanalyse, zelfobservatie, zelfdiscipline, zelfmotivatie, zelfontwikkeling etc. op persoonlijk en lichamelijk gebied en op mentaal en spiritueel gebied.

Ammenta bestudeert diverse spirituele tradities van onze voorouders overal in de wereld; tradities die spirituele wijsheid brachten. Een van die spirituele systemen die wij bestuderen en praktiseren is die van Kemet.

Er waren vele spirituele systemen (Mystery Teachings) in Kemet die door de priesters en priesteressen werden onderwezen. Een van deze spirituele systemen was de traditie van Ausar, Auset en Heru, een heilige drie-eenheid in de mythologie. In deze traditie (Shetaut Ausar) richtte men zich op geestelijke verlichting, scheppingsleer, de menselijke oorsprong, het pad naar zelfkennis en spirituele verlichting. Ook de opstanding van de ziel komt in het mythologisch verhaal voor. De hedendaagse religies hebben veel van deze oude Mystery Teachings overgenomen.

Ammenta houdt zich ook bezig met alle vormen van wetenschap die de voorouders hebben nagelaten. Van scheikunde, natuurkunde en biologie tot psychologie en metafysica. Alle wetenschappen zijn één en dezelfde en hebben hun basis in khemistry ((al-)chemie); transformatie.

Elk mens heeft in de genen een genetisch goddelijk geheugen. Een ieder weet hoe het universum was gecreëerd; we zijn het alleen vergeten. Er zijn diverse mogelijkheden om terug te keren naar je goddelijk geheugen. Door gebruik te maken van energieën, elementen, klanken, trillingen, vibraties, frequenties, visualisaties, kleuren en symbolen. Als je de wetten van de kosmos begrijpt, valt alles op zijn plek. Alles komt dan met elkaar in verbinding te staan; alles is één en komt voort uit één (gedachte).

Deze spirituele leer noemen wij Kemetian Mind Science. Met deze wetenschap ontwikkel je de kracht van je geest: Mind over Matter. Je wordt meester over je eigen gedachten en niet je gedachten meester over jou. Je kunt jezelf helen, jezelf vernieuwen en vanuit een nieuw  bewustzijn gaan leven.

Wil je meer te weten te komen over jezelf? Volg dan onze zondagse lezingen.

Wanneer?

Op 2 zondagen in de maand van 14.00 -17.30 vindt de studiegroep plaats waarin een ieder de kans krijgt zijn/haar wijsheid te delen.

Een kleine bijdrage wordt gevraagd voor deelname op de zondag voor het gebruik van de ruimte.

Klik hier voor de Agenda.